Jag säljer min häst

Min häst är till salu. Fina fina Eldfot är nu till salu, efter 10år tillsammans är det dags att gå skilda vägar. Jag älskar den hästen fruktansvärt mycket. Han är världens mysigaste, som kommer i hagen när man ropar och kan lära sig allt matte vill bara hon är tydlig och konsekvent. Ridpassen är magiska när matte gör rätt, som idag till exempel när han var en riktig pärla när vi körde lite dressyr. Det bara satt, fattningar, avsaktningar, tempoväxlingar, halter. Jag vet att de dagar det inte går bra är för att jag inte gör rätt, är spänd eller otålig. De dagarna, när jag har en dålig dag, borde jag egentligen inte rida. Men så funkar det inte riktigt när man satt upp mål. Då måste man rida trots att man har en dålig dag, för det kan komma en dag när man ska på tävling och man har en dålig dag. Då blir det dyrt att inte rida helt plötsligt. 
Just nu känner jag att jag inte har tid. Jag jobbar, har en pojkvän flera timmar bort och till hösten är det studier som väntar. Jag vill "börja mitt liv". Lägga grunden för min framtid med studier, kanske en ny stad, ett nytt hem och med lite nya människor. Se världen utanför min hemstad. Tyvärr så finns det då inte tid till att ha en fyrbent och allt det som kommer med den. 
Jag hoppas och tror nu att det finns en duktig ryttare som vill lägga ner tid och kärlek på Eldfot. En ryttare som är lugn och förstående, som vet vad hen gör och varför. En ryttare som vill ha kul med honom på hans nivå. 
 
Tills vidare ska jag ta vara på varje dag jag får tillsammans med honom, innan någon annan ska ta över. 
 
 
Till annonsen 
Allround - Dressyr - Eldfot - Hoppning - Häst - Kallblod - Nordsvensk - Till Salu - Västernorrland