Birthday

Den 17e oktober 2016 fyllde jag 19 år. 
 
En fantastiskt fin dag på alla sätt och vis. Fick MASSA fina presenter av nära och kära och en hel MASSA fina hälsningar av vänner och bekanta. Jag är så troligt tacksam att ha så mycket fina människor i min omgivning. 
 
Jag funderade på slutet av dagen, vad var det som gjorde denna dag så fantastisk? Vad var det som gjorde att den överträffade de andra 18 födelsedagarna? 
För det första så hade jag inte skyhöga förväntningar, vilket gjorde att jag inte kunde bli besviken. Det jag menar med det är att, när man är liten, yngre, omognare, har man så höga förväntningar. "Detta året kommer mamma och pappa säkert överraska mig med en ponny" eller "Jag kommer helt klart få ALLT som jag skrivit på min önskelista även fast det skulle kosta en förmögenhet" osv. osv. Jag hade inga otroliga förväntningar, jag bara lät dagen bli som den blev och insåg att; 
Även om jag har en hel drös av människor som vill att just den här dagen ska bli fanatastisk för mig, så är det bara jag som kan se till att den blir just det. Fantastisk. 
Även om alla hade lagt ned hela sin själ i den här dagen så hade den ändå inte blivit fantastisk om jag inte tagit vara på alla fina stunder, haft en god inställning och varit tacksam för det lilla. 
Man kan helt enkelt inte förvänta sig att alla andra ska se till att det blir bra eller att alla presenter blir oöverträffliga. Det är du själv som gör det. I slutändan är det ändå minnena som du har kvar. 
 
En annan sak som gjorde att dagen blev så bra var att jag inte oroade mig eller stressade. Jag tog det lugnt och bara, som jag skrev tidigare, lät det bli som det blev. Jag hade inte ångest över sådant som jag ändå inte kan påverka eller stressade över saker som jag kanske skulle behöva stressa över senare. 
 
Så, för att varje dag ska bli så krävs en positiv inställning, tacksamhet och lugn. Stressa inte över hur det kommer bli eller hur du ska ta dig dit, bara ta det som det kommer och ha i bakhuvudet hur du vill att det ska kännas. Då hamnar du där du vill vara utan att du egentligen lagt så mycket energi på det. 
Då kan man använda den energin till något bättre och du känner dig inte helt utpumpad i slutet av dan. 
 
Tack ännu en gång alla fina individer som jag har runt omkring mig, ni ger mig minnen för livet och det är den absolut bästa presenten man kan få ♥
 
 
Den här lilla filuren gav mig ett fantastiskt födelsedagsminne - ett helt otroligt bra gymnastikpass på banan! 
 
 
 

2a oktober 2016

6925 dagar sedan jag föddes den 17 oktober 1997. 
345 dagar sen jag tog B körkort. 
15 dagar tills jag fyller 19 långa år.
114 dagar sen jag tog studenten. 
63 dagar tills jag flyttar till Vemdalen.  
161 dagar sen jag började jobba på Djursjukhuset och nu 59 dagar kvar tills det kapitlet avslutas. 
 
Dagarna flyger iväg. Ta vara på de och gör varje dag meningsfull. 
Spendera mer tid med människor som ger dig energi, mindre med de som tar den ifrån dig. 
Våga kliva ur din comfortzone.
Det löser sig alltid. 
 
Jag är nervös, peppad, rädd och överlycklig. Men det löser sig på nåt sätt. 
 
 
Det kommer blir skitkul och allt kommer att lösa sig, jag vet. 
 
Kram