Hundra

Känner att jag vill skriva några rader om hoppningen igår. Jag är inte helt nöjd och det är mitt eget fel. Blev sjukt nervös innan och därmed stressad. Tar ut hästen alldeles för tidigt och börjar rida fram. Detta är alltså det största problemet till att det gick som det gick. Jag red fram för länge, även om jag mestadels skrittade blev han naturligtvis matt. Inte trött, men matt för energi fanns det kvar. Förstår honom helt och hållet att han inte ville hela vägen i mål men jag är extremt stolt över att han kämpade så fint för mig ändå. 
 
Tills nästa gång ska jag; 
- Planera bättre innan så att jag, även om nervositeten tar över, vet när jag behöver ta ut honom osv. Tidsplanen helt enkelt. 
- Försöka träna mer på höjden och att få honom lugn mellan hindren. Problemet är att jag tappar styrning när han sätter fart efter hindren. Eftersom det är högre så tar han i mer och det blir automatiskt jobbigare att samla sig efter varje hinder... dessutom blir han lätt springig när han blir "trött"/matt. 
- Fortsätta jobba på som vanligt. Kondition, styrka, kontroll. En hopphäst måste kunna ta egna intiativ men när som helst lyssna och göra det ryttaren säger. Alltså fortsätta stärka vårat team. 
 
En liten film på det som var värt att se.