Team

Jag är så stolt öve rmin lilla häst. Rubriken till inlägget jag skrev om träningen sist "He's a jumper", det stämmer.
He. Is. A. Jumper. 
Han hoppade så fantastiskt bra i helgen. Det ligger självklart hos mig, för om jag bestämmer mig att vi ska hoppa. Då skulle han hoppa i princip vad som helst för mig. Så jag är stolt över oss. Vi gjorde ett grymt bra jobb och vi gjorde som ett team. Känner att vi är ett team nu. Riktigt kul. 
 
Jag är så taggad på att fortsätta klättra och fightas på banorna i team med min häst. Vill verkligen så gärna hoppa en meter nu. Funderar på att köra på klubbhoppningen i helgen, det känns verkligen som att vi är redo nu. Ska överlägga med min tränare på Torsdag. Kanske bara ska hoppa en 80 för att låta han "vila" lite inför SRK den 13e? För jag tänkte att jag ska vara med då. Tror att sista anmälning är imorn så nu måste jag bestämma mig. Jag tänker att det är bra att börja på en klubbhoppning. Det är bara 7 hinder, enkel bana och inga kombinationer. Alltså blir det bara att känna på höjden. Vi får se, oavsett ska det hoppas! 
 
Han är i riktigt bra form nu och han är så positiv, pigg och glad. Blir glad när jag rider honom. Sen värmer det ju i hjärtat när han kommer springades i hagen när jag ropar och gnäggar utanför stalldörren om jag inte kommer tillräckligt fort. Alltså så söt, vill vara med mig. Tror på allvar att man bygger starka band till sina djur. 
Känns som att mitt nya system verkligen satt in oss i en ny bana, det blir mycket mer harmonisk och jämn ridning. Det är lättare att känna om något är fel eller om han är lite seg en dag. Eftersom systemet är så "enkelt" att få lika samma varje gång är det lättare att känna om jag behöver lägga mer energi på en viss sak. T.ex. om jag behöver lösgöra honom lite extra, om jag behöver pigga upp honom osv. 
 
Nu när jag har mer koll och ett system som funkar, det behöver inte ta hela passet för att lösgöra eller att han kommer fortsätta sega på som han vill och passet bara blir blä för att jag inte riktigt hittat knapparna. Nu kan jag lägga fokus på övningar och att arbeta på en viss sak osv. Det blir mer kvalité. Bästa är att hästen känns så tillfreds med min ridning, det är ju det absolut viktigaste. 
 
 
 
 
Stolt.