Miljötankar

Jag förstår inte riktigt varför det helt plötsligt börjar slå folk att vi håller på att utrota oss själva genom utsläpp och miljöförstöring. Det känns som att det varit allmänt känt så länge jag levt typ? Det kan kännas hopplöst att vi i Sverige återvinner, åker kollektivt, handlar ekologiskt och klimatsmart osv när vi är en så liten del av världen. Det finns ju så sjukt mycket andra människor som mer eller mindre skiter i miljön och deras omiljövänliga val motarbetar den lilla skillnad som vi miljömedvetna kämpar för. Men jag vill uppmana alla att fortsätta vara miljövänlig och klimatsmarta, för även om det kanske känns förgäves så blir det absolut ingen skillnad om vi bara ger upp. Vi måste fortsätta föregå med gott exempel, påverka och influera våra medmänniskor med miljötänk och därmed få andra att haka på en minst sagt modern livsstil. 
 
Att leva miljövänligt är ganska enkelt och behöver inte betyda att ge upp all vardagslyx eller så. För att hjälpa miljön kan du till exempel;
 
♣ Panta burkar och återvinna hushållsavfall. T.ex. Plast, papper, metall. 
♣ Gå de där 10 minuterna till mataffären/jobbet/skolan istället för att ta bilen, det är dessutom gratis motion!
♣ Åk kollektivt om du inte kan gå eller cykla. 
♣ Samåk, ni kan dela på bensinkostnaden och sparar därmed pengar och miljön. 
♣ Handla ekologiskt, närodlat och efter säsong. Det är godare att äta färska produkter när det är säsong än att äta produkter som mognat i lastutrymmet på ett flygplan/fartyg/lastbil etc. 
♣ Köp miljövänlig energi, t.ex. vattenkraft-el. 
♣ Kolla efter miljömärkningar i t.ex. mataffärer. Krav, Svan, Eko, Svensk Sigill osv. 
♣ Laga mat från scratch, då har du koll på vilka råvaror du använder och du behöver inte oroa dig för kemiska tillsatser och konserveringsmedel. Mycket halvfabrikat är omiljövänligt, bli kung över din kost!
 
Detta betyder inte att man måste göra allt eller inget, så länge du gör någonting bidrar du till ett friskare klimat.