Träning

Jag har ju tränat för Pia Eriksson nu under hösten, när det funnits plats i någon av grupperna. Jag tycker verkligen att det har varit givande och jag har fått massa bra tips som verkligen hjälpt mig. Dock så fungerar det inte riktigt med tids schemat och skjutsning eftersom att min syster har slalomträning samma tid som pia-träningen är på torsdagar. 
Men den nya ridläraren på THF, Eva Hägglund, har tagit över hoppgruppen på onsdagar så jag ställde mig i kö, för att denna dag skulle passa bättre. 
Och idag har jag fått besked att jag har fått plats i gruppen, jag är jätte glad över det. Det ska bli kul att träna för Eva eftersom att jag inte tränat för henne förut och för att jag hört massor med bra om henne! ..också ska det bli kul att träna i ridhus eftersom att ridplanen är stenhård om vintern och hoppning är då utesluten träningsform, hemma, under vinterhalvåret. 
 
Men det är ju också bra att man inte kan hoppa, då blir man ju "tvungen" att träna på grunderna och finslipa detaljer och träna saker som lydnad, lyhördhet och styrkeövningar inom dressyren.. tänkte inte räkna upp alla bra grejer med dressyren, men det är en väldigt viktig del för att gå längre med sin häst över lag. Som Pia sa: "Om man ska hoppa medelsvår, ska man kunna medelsvår dressyr."
 

Julförberedelser

Nu är det 2 december. I sundsvall är det ytterst lite snö, man kan bokstavligen se gräs och sånt. Men vi håller hoppet uppe om att snön kommer snart!
Jag personligen älskar vintern, och såklart julen också! Det är den mysigaste tiden på året, då man gör det extra fint och mysigt hemma, äter god mat och spenderar massor med tid med människor man älskar. 
Jag tycker att det är helt okej att börja i tid med dessa mysiga förberedelser inför julen, och om man tar alla saker lite i taget så har man ju nånting att göra genom den långa väntan på den 24 december. Dessutom så behöver man ju inte stressa livet ur sig två dagar innan jul för att man inte hunnit julstädat, pyntat granen, fixat julmaten eller köpt alla julklappar. 
Can't wait for Christmas...
Det finns så mycket saker som är kul inför denna högtid. Dock så vet jag att inte alla tycker det, men om man tar det lugnt, en sak i taget och försöker koppla av så kan detta inte bli mer än roligt! 
Jag tänkte skriva mer om julklappstips och julshopping i ett annat inlägg, men här är lite smygtitt på julklappstips och lite saker från min önskelista:
 
Och för att få in lite julkänsla i vardagen, trots den obefintliga julsnön så funkar ju musik jättebra! 
Här är min julspellista på Spotify, enjoy!
 
 
^_^
Hello december